Arrangementer 2016
Design din have med farver

Foredrag med Nina Ewald på baggrund af ny bog og i samarbejde med kredsene i Aalborg kommune og Kulturklub Fokus. Mulighed for at købe kaffe. Foredraget tager udgangspunkt i bogen af samme navn, som udkommer marts 2016. Bogen er den første danske, der gennemgår alle de forskellige elementer - bygninger, stakitter, hegn, belægninger, møbler, småting og sidst, men ikke mindst planterne. Alt skal spille sammen og danne en harmonisk helhed - og der skal være oplevelser i haven året rundt.

Der beskrives de enkelte farver, og hvordan de påvirker os både fysisk og psykisk. Ved hjælp af farvecirklen gives der anvisninger på, hvorledes man kan farvesætte sin have ud fra enkle principper. Hvad enten det drejer sig om havens "faste" inventar, eller man vil komponere skønne bede til de forskellige årstider.
Støbekursus

Kurset henvender sig til alle der har lyst til selv at prøve denne spændende kunst. Der er så mange muligheder for at lave sjove, nye og kreative ting til haven eller huset. Så afsæt en dag og få sat gang i processen - du risikerer at blive helt bidt af det.

Der er foruden Ege flere tilstede til at hjælpe med teknikken, så man risikerer ikke at stå og vente længe på at få lidt hjælp. Det er et endags-kursus, så vælg ENTEN LØRDAG ELLER SØNDAG. Man skal påberegne at afhente sine produkter senere pga. tørretid.

Har man selv forme og lignende der kan anvendes, medbringes det selvfølgeligt til den kreative dag.
Der serveres kaffe/the - medbring selv frokosten.Nordjyllands afdelings plantemarked


Sted: Rhododendronparken, Nørregade 41, 9700 Brønderslev.Tur til Thyboesminde

En speciel have og en speciel planteskole - det er hvad Kirsten Bengtson har ved den skønne Limfjord. Gennem mange år har Kirsten og Henrik opbygget en have, der pga. dens beliggenhed ved fjorden, gør den unik med mange sjældne og anderledes planter. Disse skal vi bese i haven og Kirsten vil dele sin store viden med os. Haven rummer også nyttehave, en stor floksafdeling og meget andet. Når vi så er blevet meget klogere på planterne, kan vi fornøje os med at - måske - købe ind i planteskolen lige ved siden af. Vi medbringer kaffe/the og kage til denne aften.Urtehaven i Nørresundby

Tag med naturvejleder Esben Buch på en spændende aftenvandring i Urtehaven i Lindholm, der netop nu viser sig fra sin smukkeste side med over 300 forskellige blomstrende lægeplanter, troldomsurter, gamle nytteplanter og træer og buske fra hele verden. Der afsluttes med aftenkaffe ved havens udendørs borde og bænke, med rig lejlighed til at stille uddybende spørgsmål om havens mange planter. Aftenkaffen leveres af Haveselskabets kredse, så I skal bare møde op og glæde Jer over haven.Havemarked i Østre Anlæg

Vores årlige havemarked med stauder, alpine planter, træer og buske, krydderurter, roser, geranier, sten, pileflet, jern m.m. Havemarkedet er blevet en institution, som folk ser frem til. Her er der mulighed for at finde spændende planter og ring til haven. Samt få en hyggelig dag under de store trækroner.Haverejse til København

Have- og kulturrejse til nogle af Danmarks smukkeste og skønne steder - kendte og ukendte. 3 dejlige dage, hvor vi både får den historiske fortælling om havekulturen i Danmark og ser hvorledes den fortolkes på mange forskellige måder. Vi møder den private amatør, vi møder den profesionelle gartner, vi møder mennesket der stod af ræset og helligede sig havedyrkningens kunst helt. Vi skal møde haveglæden når den er størst og se blot få af de smukkeste steder vort land kan byde på. Det er de samarbejdende havekredse Hammer Bakker, Midthimmerland, Nibe, Hals og Aalborg der arrangerer rejsen.

Program:
Dag 1. Afgang fra P-plads v. Sauersvej - pendlerpladsen v. afkørsel 26, 9000 Aalborg. Vi kører med luksusbus fra Olesens Busser og får rundstykker og kaffe/the på vej til første stop. Første besøg er Egeskov Slot, hvor der er guidet rundvisning og frokost. Indlogering på Hotel Ibsen, København. Peter Wibroes smukke barokhave Exillion i Søllerød. Rundvisning m.m. Aftensmaden indtages på Brede Spisehus ved Brede Mølleå og med udsigt over Sletten ved Erimitageslottet.

Dag 2. Morgenmad på hotellet Kl. 9.00 Haveselskabets Have på Frederiksberg og rundvisning v. Jesper Corfitzen. Herefter besøg på Landbohøjskolen m. guide og frokost. Nina Ewalds smukke have i Holte. Dernæst besøger vi ØsterGro - Københavns største tagfarm. Aftensmad og hygge.
Dag 3. Morgenmad på hotellet. 10.00 Gisselfeld Slot og Paradehuset. Guidet tur m. Stig Lauritsen i slotsparken med focus på de botaniske oplevelser, herefter introduktion til det store orangeri Paradehuset. Frokost i og omkring Paradehuset. 13.00 tager Greg Kobett os med til Paradishaven i Hesede Skov. Besøg i en kunstnerhave. Hjemtur.

Ret til ændringer forbeholdes men det påregnes ikke.
Indbetaling skal ske til konto:  reg.nr. 4662 konto 3282185911  husk navn/navne.
Tilmeldingsfrist: onsdag, den 1. juni 2016 kl. 08:00.

Arrangeret af afdeling/kreds:
Nordjylland » Aalborg, Nordjylland » Hammer Bakker, Nordjylland » Midthimmerland, Nordjylland » Nibe, Nordjylland » HalsAugusthaver

Vi starter i Vårst hvor vi for første gang skal se denne dejlige have hos Grethe Fallesen. Haven er anlagt i 2003 med inspiration fra skotske og engelske haver. Senere er der kommet en stor havedam, et regnvandsbassin, et drivhus, et surbundsbed og en pergola til. Forhaven er inspireret af vilde blomsterenge og havegangen op til huset bugter sig, så man allerede der får en haveoplevelse. Haven er meget frodig og der er mange blomster fra tidligt forår til sent efterår. Haven er klimatilpasset og regnvand udnyttes både til pynt og nytte.

Dernæst skal vi videre til Lone i Komdrup. Hendes spændende og specielle have deltog i konkurrencen om at blive Danmarks dejligste Have sidste år og nåede hele vejen til finalen. Lone er planteentusiast, en samler af Guds nåde og har så mange påhit, at fantasien får vinger hos hende. Alle får et stort smil og gode råd med på vejen, for Lone kan bare ikke lade være. Så vi glæder os så meget til denne aften som bliver noget helt andet og nyt. Der er plantesalg i begge haver. Havekredsen medbringer vanen tro kaffe/the og kage.Septemberhaver

Kunstneren og havearkitekten Kjeld Slot har tegnet den første have vi skal besøge. Mange kender multikunstneren Kjeld Slot fra TV, havemagasiner, Hospice Djursland, Glasmuseet i Ebeltoft eller hans egen have. Han har tegnet haven på Snerlevej og projektet er udført af ejerne selv. Den indeholder mange af de kendte elementer så som cirkler og naturmaterialer som træ og sten - noget der kendetegner arkitekten.

Efter dette spændende besøg, går turen til Gug og Haven i Hullet. Haven er en stor have på en kuperet grund med mange spændende og specielle træer og buske, men også blomstrende planter og sjove indslag samt en glaspavillon. Vi tidligere besøgt haven og den har været i TV Nord. Det bliver et spændende gensyn, for der er også sket ændringer i haven siden sidst.
Her indtager vi aftenkaffen og kan forhåbentlig nyde aftenens sidste solstråler. 
HAVESELSKABET - Aalborg havekreds
Lav din egen hjemmeside med mono.net